+31 (0) 514 592233 info@breehorn.nl

Designprincipes

De Breehorn 37 en 44 hebben bewezen tijdloze schoonheden te zijn. Met de ontwikkeling van Breehorn 41 en 48 zetten we de traditie voort. Schepen die er om vragen in actie te zijn en lange seizoenen te maken. De rompvorm, het ruime werkdek met korte opbouw en de beschutte kuip zijn kenmerkend voor onze schepen. Elegant, maar ook stoer.

Een Breehorn is ontworpen en gebouwd om te zeilen. Het is een stevig schip dat zich thuis voelt op ruim water, ook als het een keer flink doorwaait. Wij vinden het zelf belangrijk op zee te zitten met een gerust en zeker gevoel over het schip, daar mag het niet aan liggen.

Door de korte opbouw ontstaat een ruim werkdek waar de bemanning zich veilig op kan bewegen. Met de bediening van de vallen bij de mast kiezen we bewust voor eenvoud, waarmee zekerheid en betrouwbaarheid zijn gegarandeerd.
Goede zeileigenschappen vinden wij essentieel. Wanneer u tochten maakt wilt u voelen dat u zeilt. Het schip mag reageren op een vlaag en gevoelig zijn voor trim, maar niet ten koste van het zeilcomfort.

Comfort is ook snelheid. Door een hoge gemiddelde snelheid kunt u grote afstanden afleggen.
Een flinke dagtocht als het kan, dagen achtereen als het nodig is. Ook met een kleine bemanning.
Waarom vaart zo’n stevig schip menig ander voorbij? Een Breehorn is ontworpen vanuit de zeileigenschappen en niet vanuit het interieur. Wij kiezen voor een uitgebalanceerde romp die onder helling weinig vertrimt en prettig blijft sturen. Het natte oppervlak is relatief klein waardoor ook met licht weer goede snelheden te bereiken zijn.

Ook het interieur van een Breehorn wordt gebouwd voor zeilers. Dat betekent dat de handgrepen op de juiste plekken zitten, er altijd mogelijkheid is je schrap te zetten en dat ook onder helling de kaartentafel en de U-vormige keuken gebruikt kunnen worden. Veel zeilmijlen van ontwerpers en bouwers en een intensief contact met eigenaren maakt dat er op dat gebied weinig meer te verbeteren is.

De indeling is zo ontworpen dat er een duidelijk nat en droog deel is te onderscheiden. Het natte gedeelte bevindt zich direct bij de kajuitingang: keuken, toilet, navigatietafel en een kast voor de natte zeilkleding. Dus geen natte zeilkleding dwars door de kajuit. Het droge deel van de kajuit straalt de warmte uit van een schip waar u maanden comfortabel op kunt leven.

Tijdens de bouw zoeken we samen met u naar de optimale inrichting en is er voldoende ruimte voor persoonlijke aanpassingen. Bij Breehorn is en blijft de klant koning.

Contact

+31 (0) 514 592233

Locatie

Vosseleane 69
8551 ML Woudsend
Nederland

 

Email

info (@) breehorn.nl

Stuur een bericht